SDBiH LUKAVAC: SDP se kleo tri godine u Delića, a sada udaraju svim sredstvima jer nije njihov član

Stava smo da se nalazimo u situaciji kada bismo svi trebali ostaviti političke aktivnosti po strani jer je potrebno izvršiti koheziju svih kapaciteta u borbi protiv pandemije corona virus. Međutim, stalni napadi od strane SDP-a Lukavac nas ne mogu ostaviti ravnodušnim.

Izgleda da u SDP-u po svaku cijenu žele iskoristiti situaciju kada se veliki broj građana nalazi kod kuće da putem društvenih mreža šire neistine, ispaljuju strelica prema načelniku Deliću i njegovim saradnicima.

Gospodo iz SDP-a, umjesto što to radite pokucajte građanima na vrata, obiđite ih i provjerite kakvu ćete dobrodošlicu doživjeti. U SDP-u nisu izgleda još svjesni koliko su pali u očima građana ne samo politički već i kao ličnosti. Optužuje SDP načelnika Edina Delića o preusmjeravanju 450.000 KM budžetskih sredstava koja su namijenjena za izgradnju prečišćivača otpadnih voda,
odnosno nastavak implementacije WATSAN projekta.

Izgleda da su drugovi iz SDP zaboravili održane sjednice Općinskog vijeća kada su združenim snagama ne podržavajući kreditno zaduženje za nastavak implementacije projekta, blokirali
WATSAN. Pozivamo SDP Lukavac da angažuju vještake koje su tražili da nam obezbijede prečišćivač za 450.000 KM. Zaboravila gospoda iz SDP-a da je SIDA odustala od dijela
finansiranja ovog projekta i da je Općina Lukavac bila u obavezni obezbijediti preostala sredstva kao učešće za nastavak radova što je trenutno moguće bilo samo kreditnim zaduženjem.

Omrzle su građanima teze koje je SDA često koristila, a sada postala praksa i bivših drugova iz SDP-a u smislu „podržavamo mi razvoj Općine“ ali nećemo glasati za usvajanje Budžeta ili
obezbjeđenje sredstava da se razvojni projekti realizuju. Ovom prilikom SDP u svom saopćenju deklarativno iznosi da nije protiv ravnomjernog razvoja Općine i proširenja infrastrukturnih
projekata, ali je protiv preusmjeravanja tih sredstava sa pozicije gdje sigurno neće biti iskorištena u skorije vrijeme, dok se ne dobije potrebna većina koja će preuzeti odgovornost i podržati kreditno zaduženje za kapitalne i najvažnije projekte a to je izgradnja fabrike pitke vode i nastavak implementacije WATSAN projekta.

Ne iznenađuje nas SDP-ovo suprostavljanje razvoju infrastrukturnih projekata kada njihov vijećnik za govornicom kaže „ne trebate asfaltirati pola Rudničke ulice ako nećete cijelu, il’ si čovjek il’ pola čovjeka“. Neka ovaj SDP-ov vijećnik prošeta sada Rudničkom i građanima objasni da je protiv onoga što je urađeno. Zanimljivo je da ovaj vijećnik izjavio da je nekoliko puta prisustovao sjednicama Vijeća Mjesne zajednice gdje SDA ima većinu, što unazad 3 godine nije radio. Da li je na pomolu nova koalicija SDP i SDA? Preostali dio Rudničke ulice bit će urađen u dogledno vrijeme, jer trenutno nema finansija da svi infrastrukturni projekti budu u jednoj fazi završeni. Na općini Lukavac su 33 mjesne zajednice i sve mjesne zajednice moraju biti zastupljene.

Pozivamo i predsjednika SDP-a Lukavac da se konačno suprostavi vladavini SDA u JZU “Dom zdravlja” Lukavac jer nikada do sad nije smogao snage niti hrabrosti progovoriti na ovu temu. Da li je u pitanju prešutno odobravanje zbog ličnih interesa, specijalizacija, nabavke opreme za privatne ordinacije ili jednostavno nemar za građane Lukavca.

Ne želimo dalje elaborirati činjenice jer građeni nisu slijepi i vide sve na terenu pa i novo šetalište kojim se zajedno šetaju drugovi iz rukovodstva SDP-a i SDA. Vjerovatno jedni drugim objašnjavaju da je to njihov projekat star godinama, ali je Lukavac morao čekati onoga ko je sposoban implementirati projekat za tri mjeseca, a to je načelnik Edin Delić.

Na kraju poruka SDP-u, vi nastavite i dalje osvajati podršku građana preko mnogobrojnih novoformiranih profila i stranica na Facebooku kroz plaćene objave blateći načelnika Delića, Socijaldemokrate i naše bliske saradnike plasirajući dezinformacije i spinove.