SDBiH: Svjedočimo da nas velike opasnosti po BiH vrlo brzo ujedine u stavovima

Bosna i Hercegovina se u posljednjih mjesec dana suočava sa eskalacijom migrantske krize, na koju se kao dodatan problem pojavilo prisustvo Corona virusa.

S obzirom na intenzitet, te efekte i jednog i drugog problema sasvim je jasno da je ugrožena nacionalna sigurnost BiH u izvornom značenju ove riječi. S tim u vezi, Socijaldemokrate BiH pozdravljaju odlučnu sinhronizovanu akciju vođenu od strane Ministarstva sigurnosti BiH u kojoj su operativnu podršku dali Ministarstvo unutrašnjih poslova TK i Služba za poslove sa strancima BiH s ciljem humanog uklanjanja migranata sa Željezničke stanice Tuzla i smještaja u migrantski centar u Blažuju.

Također, pozdravljamo prijedlog Kriznog štaba Federacije BiH i odluku Ministarstva zdravstva FBiH o obustavljanju nastave u školama i fakultetima.

Još jednom svjedočimo da nas velike opasnosti po Bosnu i Hercegovinu vrlo brzo ujedine u stavovima, te pozivamo sve političke aktere u BiH da na isti način funkcionišemo i u svim drugim pitanjima od interesa za sve stanovnike BiH.