SDBiH TUZLA: Delegati Izborne konferencije izabrali novo rukovodstvo

U skladu sa odlukama Prvog kongresa i Glavnog odbora SDBiH, Socijaldemokrate Tuzla večeras su u Plavoj sali BKC Tuzla izabrali predsjednicu, članove Gradskog i Nadzornog odbora.

Za predsjednicu Gradske organizacije SDBiH Tuzla izabrana je Zumra Begić. 35 izabranih članova činit će Gradski odbor, dok tri člana čini Nadzorni odbor.

Izbornoj konferenciji Gradske organizacije SDBiH Tuzla prisustvovalo je Predsjedništvo SDBiH predvođeno predsjednikom Huseinom Tokićem, generalnim sekretarom Azizom Čačkovićem, potpredsjednikom Nusretom Mamićem.

Predsjednik SDBiH Husein Tokić čestitao je Zumri Begić i izabranim članovima Gradskog i Nadzornog odbora, te ukazao na dosadašnje i buduće aktivnosti.
“Proveli smo statutarne obaveze i održali smo 1. Kongres SDBiH, Konstituirajuću sjednicu Glavnog odbora, Nadzornog odbora, izabrali novo Predsjedništvo SDBiH. Održali smo Izborne konferencije gradskih i opštinskih organizacija i sada nam predstoje pripreme za Lokalne izbore 2024. godine.

Kao Socijaldemokrate BiH nastavljamo zastupati opšti interes građana, a ne interes pojedinaca. To podrazumijeva i formiranje ozbiljnog političkog bloka, koji će biti kontra ove priče koju predvodi Trojka, ali i kontra priče koju predvode nacionalne stranke. Moramo dugoročno građanima pružiti šansu i nadu da mogu birati treći put. Upravo je to naša želja, da sa svim drugim potencijalnim snagama u ovoj zemlji napravimo opciju koja će značiti stabilnost države Bosne i Hercegovine.” – izjavio je predsjednik SDBiH Husein Tokić

Novoizabrana predsjednica GO SDBiH Tuzla Zumra Begić zahvalila se delegatima konferencije na ukazanom povjerenju i poslala jasnu poruku da će tuzlansko rukovodstvo SDBiH i u narednom mandatu ostati isključivo u savezu i koaliciji sa građankama i građanima Tuzle.

“Naši principi su jasni i čvrsti, stava sam da samo zajedno možemo kao snažniji i spremniji da nastavimo našu borbu za pravednije i bolje društvo. Današnjom konferencijom, Socijaldemokrate BiH su pokazale svoju dosljednost, a ona se ogleda u tome da se meni kao ženi omogućili da budem lider u jednoj ovakvoj organizaciji. Na taj način su zaista pokazali da slijede svoju osnovnu vodilju gdje je spolna pripadnost ne samo deklarativna, nego se na osnovu kompetencija svima podjednako pružaju mogućnosti.Pred nama je kratak period do Lokalnih izbora 2024. godine i smatram da ukoliko je ekipa složna, konstruktivna i ukoliko se postave jasni ciljevi ispred sebe, sigurna sam da ćemo uspjeti ostvariti dobre rezultate. Na kraju, vjerujem da ćemo biti jedan respektabilan faktor u Gradskom vijeću Tuzla, da će SDBiH Tuzla značajno moći da utiče na samu politiku građana Tuzle, te da će duh socijaldemokratije mnogo jače zaživjeti u Gradskom vijeću Tuzla.” – poručila je predsjednica GO SDBiH Tuzla Zumra Begić.