TUZLANSKI DF PREKO SVOJIH VISOKO POZICIONIRANIH KADROVA UNIŠTAVA MEĐUNARODNI AERODROM

Da li Tuzlanski DF preko svojih visoko pozicioniranih kadrova uništava Međunarodni aerodrom Tuzla kako bi putnički saobraćaj iz Tuzle preselio u Banja Luku i Beograd?

Treba napomenuti javnost da je u prethodnom periodu do dolaska ministra iz redova tuzlanskog DF-a Međunarodni aerodrom Tuzla iz godine u godinu bilježio rast broja putnika, da je gotovo sva dijaspora iz ovog dijela regije uključujuči i susjedne zemlje putovala preko Tuzle. Pored dva bazna aviona Wizzair-a bio je dogovoren i dolazak Ryanair-a sa trećim baznim avionom na aerodrom. Obezbijeđena su sredstva za parking i rasvjetu kako bi se stvorili uslovi za privlačenje još većeg broja putnika na Međunarodni aerodrom Tuzla.

Imenovanjem ministra gosp. Denisa Bećirovića koji je u prijateljskim vezama sa visoko rangiranim kadrovima tuzlanskog DF-a, pozitivan trend na tuzlanskom aerodromu se zaustavlja. Ministar daje saglasnost da se potpiše ugovor za subvencioniranje putničkog saobraćaja sa nekom nepoznatom grčkom aviokompanijom vrijedan 2,5 miliona KM budžetskog novca. Navedena kompanija je najavljena kao spas za Međunarodni aerodrom Tuzla, a letjela je na neke čudne destinacije gdje gotovo i nema bh. Dijaspore i to samo cca dva mjeseca. Dobila je 2,5 mliona KM novca koji pripada građanima Tuzlanskog kantona, a za to nije pružila gotovo nikakvu kontra uslugu.

Javno postavljamo pitanje gdje je nestalo 2,5 miliona KM i hoće li biti nečije odgovornosti za utrošak navedenog novca?
Pitamo se odakle se stvorila grčka aviokompanija, ima li veze sa Beogradom ili je to onako slučajno došlo, a građani ovog kantona sasvim sigurno znaju da u donošenju političkih odluka, NEMA SLUČAJNOSTI!
Za čiji interes radi tuzlanski DF?

Jedno je sigurno dok Međunarodni aerodrom Tuzla propada, građani TK i bh. dijaspora trpe, da bi aerodromi u Banja Luci i Beogradu bilježili rast putnika.

Klub SDBiH u Skupštini TK