SDBIH TUZLA: Kupovina glasova budžetskim novcima građana Tuzle

Radovi na cestama u Tuzli dođu kao prvi vjesnici izbora. Aktuelna vlast time želi pokazati da nešto radi i gradi. Pred izbore je i najveća šansa da će mjesne zajednice koje se nalaze u užem dijelu grada dobiti po ko zna koji put novi asfalt, komunalnu infrastrukturu, dok u ostale dijelove grada, gdje se ne nalaze glasači vladajućih, nikada i ne kroči noga bilo kojeg zvaničnika, pa i onog najniže rangiranog.

Aktuelna vlast na čelu sa gradonačelnikom Jasminom Imamovićem pored vidljivih radova koji vozačima predstavljaju treniranje živaca osmislila je novi način pridobijanja glasova, ovaj put od zakupaca štandova preduzeća „Tržnice – pijace“ Tuzla.

Naime, populistički potez smanjenja zakupa za 50%, očigledno da ne ugrožava finansijsku konstrukciju i izvještaj preduzeća, a samim time ni budžet Grada Tuzla.

Gradska organizacija SDBiH Tuzla smatra da je do ovoga trebalo doći znatno ranije, te postavlja pitanje gradonačelniku Imamoviću, zbog čega su zakupci morali čekati da do smanjenja dođe par dana pred sami početak kampanje, pogotovo ako se sjetimo velikog požara na pijaci 2019. godine i ogromnih šteta koje su zakupci pretrpjeli?

ZAJEDNO I ODLUČNO ćemo pokazati da Tuzla mora biti ugodnija sredina za život svih njezinih građana.