SDBIH TUZLA: Predstavljena programska opredjeljenja u pravcu njegovanja tradicije socijaldemokratske i multietične Tuzle

Nosilac liste Aleksandar Vujadinović i kandidati SDBiH na listi za Gradsko vijeće Tuzla Amela Zaimović i Mirel Mišković predstavili su programska opredjeljenja u pravcu njegovanja tradicije socijaldemokratske i multietične Tuzle.

“Program djelovanja Socijaldemokrata Tuzle ostaje opredijeljen na način da građani Tuzle imaju pravo na slobodu izražavanja svojih stavova, bez progona. Totalitarizam nema više mjesta u ovom gradu. Multietničnost i viziju multietnične Tuzle najbolje pokazujemo sastavom liste kandidata za Gradsko vijeće grada Tuzle.” – izjavio je Aleksandar Vujadinović.

Tuzla nije samo na pravcu od Brčanske Malte do Irca. Tuzlu čini 40 mjesnih zajednica i građani svih mjesnih zajednica zaslužuju jednak odnos od strane gradske vlasti.

“U skladu sa našim programskim opredjeljenjima zalagati ćemo se za formulisanje i rješavanje problema naših sugrađana u mjesnim zajednicama prema prioritetima. Neposredna demokratija ostvaruje se na način da najširi društveni slojevi učestvuju u delegiranju životnih problema u svojim lokalnim zajednicama. Na taj način se stvara ambijent ugodnog življenja za sve građane Tuzle. – istakla je Zaimović.