SDBiH TUZLA: Svako naredno iznošenje neistina u cilju nanošenja štete ugledu rezultirati će pokretanjem tužbe za klevetu

Zbog epidemiološke situacije izazvane pandemijom koronavirusa i nemogućnosti budućih aktivnosti u vidu skupova i predstavljanja kandidata, politički subjekti su primorani do glasača doći putem mas-medija. Zbog toga, društvene mreže i portali zbog nemogućnosti regulisanja objava preplavljeni su porukama

Iako zvanična kampanja još uvijek nije počela, kandidati Socijaldemokrata Bosne i Hercegovine (SDBiH) bez ikakvog osnova, osim što su kandidati za GV Tuzla, našli su se na tapeti portala tip.ba, finansiranog od strane Grada Tuzla, te je počela njihova diskreditacija.

“Na portalu tip.ba pročitala sam informaciju kako sam ja snaha jednog od kupaca stanova u zgradi “15.maj”.  Kako je to netačna informacija kontaktirala sam urednika Adisa Jašarevića čiji sam broj pronašla na stranici portala i zahtijevala da skine tu informaciju. Uz moje ime je i navedeno da sam kandidat za GV ispred SDBiH. Rekao je da to mora provjeriti sa svojim izvorom pa tek onda ako je tačno stinuti sa stranice. Da li je kontaktirao ikoga ili ne, ne znam, ali moje ime je sklonjeno iz spornog teksta kroz 10-ak minuta.” – izjavila je Slađana Softić.

Ukoliko se i u narednom period na ovaj način nastavi sa iznošenjem neistina u cilju nanošenja štete kandidatima i Gradskoj organizaciji SDBiH Tuzla, biti ćemo primorani na pokretanje tužbe za klevetu.

Očigledno je da smo za godinu dana postali prijetnja lagodnom životu gradskih dužnosnika koji i svoje najbliže saradnike plaše da će uslijediti otkazi u slučaju promjene vlasti.

Upravo zbog pomenutih stvari, još više ćemo se boriti da budemo na strani svih građanki i građana Tuzle, jer grad nije samo jedan čovjek, grad smo svi mi!