SDBiH ZENICA: Hitno uspostaviti balansa u zdravstvenom sistemu FBiH!

Danas kada u zdravstvene ustanove gledamo kao u svetinje, u FBiH je prisutan selektivan pristup vlade u pogledu finansijske podrške kliničkim centrima.

U vezi s tim Gradska organizacija Socijaldemokrata BiH Zenica je pokrenula inicijativu da se u okviru raspodjele finansijskih sredstava za zdravstvene ustanove u FBiH hitno uvrsti i KB Zenica koja pokriva preko 450.000 stanovnika ZDK, a koja je u tercijalnom nivou uradila sve potrebne preventivne mjere za uspješnu borbu protiv korona virusa.

Inicijativa će hitno putem kluba zastupnika SDBiH u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH biti delegirana Parlamentu i Vladi FBiH s ciljem hitnog uspostavljanja balansa u zdravstvenom sistemu FBiH.

Napominjemo da je KBZ među prvima preuzela sve aktivnosti za stabilizaciju poslovanja kreditnim zaduženjem te danas pozitivno posluje, a uspješno se razvija prema statusu kliničke bolnice.

Stoga smatramo da bi vlada FBIH trebala usmjeriti finansijsku pomoć i prema ovoj kao i drugim strateški važnim zdravstvenim ustanovama.