ŠIRIMO SE: SOCIJALDEMOKRATE BIH izašle iz okvira Tuzlanskog kantona

Pokret za bolje Brčko i predsjednik Mirsad Đapo, pristupili su danas SOCIJALDEMOKRATAMA BIH. Tim činom, SOCIJALDEMOKRATE BIH su i zvanično izašle iz granica Tuzlanskog kantona.

„Širimo se i idemo dalje. U narednom periodu očekujemo osnivanja u Zeničko-dobojskom kantonu, Unsko-sanskom kantonu, Kantonu Sarajevo i Srednjebosanskom kantonu, gdje već imamo zakazane inicijativne odbore koji će biti nukleus stvaranja SOCIJALDEMOKRATA BiH u tim regijama.“ – izjavio je predsjednik SDBIH Enver Bijedić.

Da postoji želja i potreba građana Brčko distrikta da se ideja socijaldemokratije ojača, dokazuje pristupanje Mirsada Đape.

„Pokret za bolje Brčko je lokalna partija socijaldemokratske orjentacije. Imali smo želju da uđemo u širi Pokret. Pokret kakav je SPD nam je na osnovu analiza bio najprihvatljiviji i unutar tog Pokreta ćemo pristupiti kroz SDBIH. Kroz SDBIH vidimo i mogućnost da u Brčko distriktu ojačamo  građansku i socijaldemokratsku orjentaciju. Treba napomenuti da je upravo Brčko i napredovalo kroz tu ideju. “ – rekao je Đapo.

U nedjelju SOCIJALDEMOKRATE BiH održavaju prvu sjednicu Glavnog odbora na kojoj će se izabrati organi stranke.