STRUKA U KLIN, A VLADA U PLOČU: Policijska Vlada TK obmanjuje javnost

Na sjednici „multidisciplinarne grupe“ kojoj su prisustvovali ministar MUP-a Midhat Dobrnjić, ministar finansija Vedran Lakić, direktor Uprave policije Dževad Korman, pomoćnik ministra zdravstva Miralem Smajić, direktor KUCZ Zoran Jovanović, direktor KU za inspekcijske poslove Amel Mehanović, šefica Službe za inspekcijske poslove Grada Tuzla Aleksandra Azinović Trakilović, zaključeno je da su „Preventivne ativnosti urodile plodom u TK“.

Na istom portalu čitamo intervju sa prof.dr. Jasminom Smajić iz UKC Tuzla koja kaže „ jučer je bio najcrnji dan kada su u pitanju smrtni slučajevi“. Umrlo je jedanaest naših sugrađanki i sugrađana.

Postavljamo pitanje „ekspertima“ iz Vlade TK. Kakav je to rezultat postignut mjerama ako smo preko vikenda imali najveći broj preminulih pacijenata u UKC Tuzla? Možda to njih i ne zanima. Možda je građanima važnije da čuju koliko su „kontrola“ inspektori napravili, nego koliko je stvarno bolesnih ili umrlih pacijenata.

Sastav „ekspertne grupe“ Vlade TK koja je prisustvovala sastanku govori više od riječi. Nijednog doktora, nijednog epidemiologa. Rezultat njihove „prevencije“ su šturi brojevi o poštivanju ili nepoštivanju mjera nošenja maske, „pravljena gužve na kasama“, poštivanje mjera u javnom prevozu. Šturi brojevi koji ne govore ništa.

S druge strane, uvažena doktorica nam daje egzaktne podatke o stvarnom stanju u bolnici.

Ovakva reakcija Vlade TK i saopštenje „eksperata“ nikoga više i ne čudi jer je ova Vlada očigledno zainteresovana samo za sebe i još jednom pokazuju da nemaju nikakav kontakt sa stvarnim problemima građana TK.