HUSEIN TOKIĆ: Pored tuzlanskih IT stručnjaka, Vlada TK ide po pamet u Sarajevo

Platforma za online prijavu građana za vakcinaciju protiv Covid 19 prezentovana je predstavnicima krovnih institucija koje će biti uključene u ovaj proces na području Tuzlanskog kantona.

Predstavnicima Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona, Zavoda za Javno zdravstvo, Zavoda Zdravstvenog osiguranja, Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla i domova zdravlja Tuzla i Gračanica predstavnici tvrtke Berg d.o.o. Sarajevo prezentovali su softversko rješenje, kojom će se građani Tuzlanskog kantona moći prijaviti za vakcinaciju.

“Pored naših univerzitetskih profesora, studenata elektrotehnike, Tuzla koja danas samo u BIT Centru pod svojim krovom ima 25 kompanija i preko 200 zaposlenih IT stručnjaka, očigledno za “ekspertnu” Vladu nisu dovoljno ekspertni da napravi aplikaciju. Ovo je još jedan u nizu od primjera na koji se omalovažava tuzlanska pamet. Dosadašnjim potezima, sve što su “eksperti” i uradili bio je copy/paste poteza Vlade KS.” – istakao je Husein Tokić, generalni sekretar SDBiH i zastupnik u Skupštini TK.