SVEČANO OTVARANJE KANCELARIJE GO SDBIH ŽIVINICE: Dođite da vidite ko smo, šta smo radili, šta radimo i šta ćemo raditi, jer nismo svi isti

Danas 18.11.2019. godine u 16:00 sati na Gradskom bulevaru bit će svečano otvorena kancelarija Socijaldemokrata BiH (SDBiH) Gradski odbor (GO) Živinice. Kancelarija će biti smještena na prvom spratu tržnog centra „Bulevar“. Ovo je  prilika da iz prve ljude ove stranke, zvanice i goste nastavi se najljepša i najsocijaldemokratskija priča sa prostora našeg grada ikad, jer ovdje su istinski socijaldemokrati.

Bit će to prilika da se otvori mjesto dijaloga, kulture, socijalne pravde, biznisa i ono što je najbitnije, mjesto gdje će se uvažavati čovjek i cijeniti prosperitetne ideje za sveukupni bolji život građana. SDBiH je logičan slijed i odgovor na sve ono što nije istinska socijeldemokratija, pogotovo nije privatna stranka niti partija. Ovdje se odluke donose među članovima, uz prethodno usaglašavanje sa cijenjenom strukom i naukom. Ovdje su i novi ljudi koji nikada do sada nisu bili politički aktivni.

Ovdje je inteligencija, nauka, prosperitet koji neće zapostaviti rudare, stolare, poljoprivrednike, trgovce i pogotovo poslodavce sa kojima se mora aktivno raditi da se egzodus aktivno radnog stanovništva konačno zaustavi. Dakle, adresa istinske socijaldemokratije od četvrtka, 14.11.2019. je u srcu Grada, našem Bulevaru.

Svi ste dobro došli. I da, nemojte se učlanjivati, mada taj dan to možete učiniti, dok ne vidite i čujete ko je među nama, šta smo radili, šta radimo i šta ćemo raditi, jer nismo svi isti. Nismo dakle svi isti jer ljubav prema domovini se cijeni po onome šta smo spremni učiniti za nju a ne po paušalima i funkcijama koje ne zaslužujemo. Konačno imamo mogućnost da nam niko i nikada više, što iz bliže što iz dalje okoline kroji pamet i da po istu idemo a oni samo dobiju glasove i izgrađuju sebe. Tuzlanski kanton, pokazat će se, odvažio da svoju sudbinu uzme u svoje ruke i da najmnogoljudniji kanton pretvori i ekonomsko čudo, uveže saobraćajnicama i pojača interes ulaganja i to je očigledno mnogima zasmetalo. Poruka, preuzmimo odgovornost za svoje živote, učlanimo se u SDBiH i da se konačno pitamo sa sebe, za buduće naraštaje.

Današnji dan je u Živinicama rezervisan kao dan za kulturu i ovo je jedan doprinos istoj.
Vaši socijaldemokrati!