U Živinicama otvoreno mjesto istinske socijaldemokratije

Gradski odbor SDBiH Živinice svečano su uslelili u nove prostorije, te tim činom i zvanično otvorili svoja vrata građanima Živinica. Okupljenim članovima i simaptizerima ispred prostorija na Gradskom bulevaru obratili su se domaćini i gosti.

Portparol Selmir Šljivić se prvi obratio prisutnima i najavio planirane aktivnosti tokom večeri, a potom je prisutne pozdravio i predsjednik Inicijativnog odbora SDBiH GO Živinice Nusret Mamić, te rekao:

“Danas je poseban dan za Socijaldemokrate BiH, jer otvaramo kancelarije na lijepom mjestu, u središtu grada. Pozivam naše sugrađane i članstvo da na socijaldemokratski način rješavamo sudbinu naših građana, jer zaslužuju bolji život. Od danas ovdje građani mogu dolaziti i uključiti se u našu političku partiju, kako bi zajedno rješavali krucijalne probleme u državi”.

Predsjednik SDBiH Enver Bijedić je na svečan način proglasio kancelarije otvorenim i poručio građanima:

“Izuzetno mi je drago što sam danas ovdje i u ovako dobrim prostorijama. Očekivati je da će ovaj politički subjekt, sa predsjednikom Nusretom Mamićem rasti i jačati, mada je i sada, za ovo kratko vrijeme, broj članova impresivan. Zašto nam dolaze novi članovi i zašto smo najbrže rastuća stranka? Svakako, nije teško odgovoriti! Zato što se bavimo rješavanjem problema građana i stanje moramo mijenjati od lokalnih zajednica do države BiH. Mi Socijaldemokrate idemo u susret problemima i ne bježimo od njih”!

Izvor: zivinice.ba