Tuzlanski SDP otkriva ko stoji iza montiranih optužnica protiv kadrova SDBiH

Posrnuli kantonalni SDP predvođen sterilnim predsjednikom Dževadom Hadžićem pokušava držati moralne lekcije Demokratskoj fronti prozivajući ih za saradnju sa SDBiH, kako oni kažu „čiji je vrh zasut potvrđenim optužnicama“.

Gospoda iz kantonalnog SDP-a zaboravila je reći samo da su optužnice došle iz „njihove kuhinje“, preko “njihovog tužilaštva”.

Posrnuli predsjednik Hadžić umjesto da objašnjava svom članstvu, našim zajedničkim drugaricama i drugovima kako je gotovo raspolovio izborni rezultat SDP-a za godinu dana svog predsjednikovanja, on nastavlja blaćenje svojih dojučerašnjih drugova koji su mu pobjedom SDP-a na izborima 2018. godine omogućili da još koji dan uživa u plodovima i njihovog rada, krčmeći sa svojom „crnolistaškom“ braćom radna mjesta i druge resurse koji pripadaju građanima TK.

Doći će ubrzo vrijeme kada će „pošteni“ Hadžić morati objasniti građanima, a i nadležnim organima kako je moguće da od poslaničke plate školuje dvoje djece u Beču i istovremeno kupi stan u Beču i Tuzli.

Također, morati se objasniti kako je i pola svoje uže i šire familije zaposlio po javnim ustanovama i preduzećima u Tuzli.

Gospodine Hadžiću, dok ste se kao poltron Jasmina Imamovića i Nermina Nikšića bavili završavanjem svojih ličnih interesa, sa istim ovim „crnolistašima“ samo u drugim dresovima, mi smo se borili zajedno sa stotinama naših drugarica i drugova, kako bismo digli SDP iz ponora u kojeg su ga takve interesdžije kao vi doveli u mandatu 2010-2014.

Znate drugovi kada zaživi pravna država u Tužilaštvu TK gdje ćete završiti. Do tada uživajte u plodovima tuđeg rada.