Usvojen zaključak SDBiH u Federalnom Parlamentu BiH

Zastupnici u ZD Parlamenta FBiH, na jučer održanoj 20. redovnoj sjednici Predstavničkog doma  Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, a u sklopu prve tačke dnevnog reda koja je podnijeta u vidu informacije  Vlade Federacije BiH  o epidemiološkoj situaciji – COVID -19 u FBiH s prijedlogom naredbi i preporukama  Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravlja,  usvojili su zaključak Kluba zastupnika SDBiH.

Zaključkom  se Vlada FBiH obavezuje da obezbijedi sredstva za hitnu nabavku medicinske opreme javnim zdravstvenim ustanovama iz tekućih  rezervi Vlade i time poveća kapacitete javnih zdravstvenih ustanova koje se bave liječenjem pacijenata oboljelih od COVID – 19 infekcije.

Naime, usvojeni zaključak je u  ime Kluba SDBiH koga čine prof.dr. sc. Meliha Bijedić, dipl.ing.el. Nedžad Šećić,  Mile Atlagić i doc.dr. Zlatko Ercegović, predložio predsjednik Kluba zastupnika SDBiH Zlatko Ercegović.

Ovim zaključkom, te uz ranije usvojen zaključak kojim  Parlament  FBiH obavezuje Vladu FBiH da finansira prijem medicinskih radnika u radni odnos, otvara se mogućnost  zdravstvenim ustanovama da koriste sredstva Vlade F BiH, a u cilju adekvatne i bolje zdravstvene zaštite građana.