ŽARKO VUJOVIĆ: Pozdravljam evolutivni pristup KO SDP Tuzla

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH u julu je usvojio Nacrt zakona o izmjenama Zakona o pripadnosti javnih prihoda u Federaciji BiH, a Dom naroda 14.10.2021. godine.

Iz sarajevskog SDP-a smatraju da bi usvajanje ovakvog Zakona o pripadnosti javnih prihoda FBIH dovelo do nesagledive štete za Kanton i njegove građane.

Sa druge strane, Predsjedništvo Kantonalne organizacije SDP BiH Tuzla na sjednici održanoj u Tuzli jednoglasno je usvojilo zaključak da pruža podršku nedavno usvojenom Nacrtu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pripadnosti javnih prihoda FBiH.

Žarko Vujović, delegat u Domu naroda Federalnog parlamenta i zastupnik u Skupštini TK pozdravio je ovaj potez KO SDP Tuzla.

“Znači li ovo da je KO SDP konačno odlučio reći NE drugovima iz sarajevske centrale? Pozdravljam ovaj evolutivni pristup, te se nadam da izjave kojima smo svjedočili nisu puko dodvoravanje biračkom tijelu. Upravo su oprečna mišljenja i bila razlog našeg isključenja iz bivše Partije. Ukoliko se isti scenario ponovi, vrata Socijaldemokrata BiH su im otvorena sve dok se radi u interesu građana BiH. Isti cilj je naznačen i u Programu, osnovnim ciljevima i zadacima SDP-a BiH, a odnosi se na ostvarivanje socijalne i nacionalne ravnopravnosti građana Bosne i Hercegovine. Međutim, po izjavama sarajevskog SDP-a vidimo da se ne pridržavaju ni sopstevnog Statuta za koji su digli ruke.” – istakao je Vujović.