Zlatan Saračević pristupio Socijaldemokratama BiH

Zlatan Saračević, doktora nauka iz oblasti Kineziologije, sportista stoljeća Tuzle, osvajač zlatne medalje na dvoranskom prvenstvu Evrope u bacanju kugle i srebrene s Univerzijade u Edmontonu u Kanadi, prvi sportista koji je ponio zastavu nezavisne države BiH na Olimpijadi u Barceloni 1992 g., pristupio je Socijaldemokratama BiH. Potpisivanjem pristupnice, Saračević je odlučio da se politički aktivira

“Neobično mi je drago što je gospodin Zlatan Saračević, najuspješniji sportista stoljeća Tuzle priključio se SDBiH i na taj način prepoznao novu snagu socijaldemokratske orjentacije koja bi u budućnosti trebala da popravi stanje u gradu, kantonu i čitavoj BiH. Čovjek sa ovakvim referencama svakako da je dobrodošao.” – izjavio je predsjednik SDBiH Enver Bijedić.

Trebamo podsjetiti, da je trećeg marta 1980.godine u album tuzlanskog sporta zlatnim slovima zapisano ime Zlatana Saračevića, pošto je u zapadnonjemačkom gradu Zindelfingenu, na Evropskom prvenstvu, osvojio prvo mjesto u bacanju kugle. Hitac je iznosio 20,43 metra. Bilo je to prvo evropsko zlato tuzlanske atletike.Godinu dana kasnije, u februaru sa dvoranskog prvenstva u Grenoblu stigla je vijest da je Saračević osvojio bronzanu medalju hicem od 19,40 metara.

Nadamo se da će “div” sa Tušnja svoj sportski elan prenijeti i na drugu vrstu “pozornice”.