Zvanično otvorena kancelarija SDBiH u Zenici

Predsjedništvo SDBiH svoju šestu sjednicu održalo je u Zenici. Današnja sjednica iskorištena je i za zvanično otvorenje kancelarije zeničke Gradske organizacije koja se nalazi u Poslovnom centru Metalurg.

“Za naredne lokalne izbore ambicije su velike, ali realne, ulazak u Gradsko vijeće sa 3 do 5 pozicija i najvjerovatnije kandidat za gradonačelnika, međutim o imenima je rano govoriti.” – istakao je domaćin današnje sjednice predsjednik Gradske organizacije SDBiH Zenice i član Predsjedništva SDBiH dr. Adnan Begović

Predsjednik Socijaldemokrata BiH, Enver Bijedić podsjeća da je stanje sa korona virusom donekle zaustavilo planirane aktivnosti, ali se radilo na pripremama za nastavak.


”Imamo preko 11 hiljada aktivnih članova, najjače uporište je Tuzlanski kanton, Brčko distrikt i Kanton Sarajevo, a jaka nam je i organizacija u Zenici”, podsjeća Bijedić.

Komentirajući ambicije za naredne lokalne izbore Bijedić je istakao, da je donijeta demokratska odluka, prema kojoj će gradske organizacije samostalno odlučivati o listama, hoće li imati kandidate za načelničke pozicije, te da li i sa kime će ići u koaliciju. Jedini uslov je da se poštuje 40 posto zastupljenosti žena na listama i princip multietničnosti.

Bijedić je naglasio da žele zadržati poziciju načelnika u Lukavcu, koju obavlja Edin Delić, te pokušati osvojiti ta mjesta u Tuzli i Gradačcu.