Članovi SDBiH Tuzla obnovili igralište na Krojčici i most u Slavinovićima

Dugogodišnji problem sa kojim se susreću građani Krojčice i Slavinovića, igralište “Pjeskara” i “Most”, akcijom članova SDBiH, dobija svoj sretniji epilog.

U saradnji sa porodicom Okić i građanima Krojčice ličnim sredstvima ušlo se u projekat osposobljavanja zapuštenog igrališta. Igralište je bilo u jako lošem stanju, zarasli u korov i granje. Nakon čišćenja i košenje trave teren za fudbal je poravnjan, postavljen koš koje igralište nije imalo, kao i nove klupe za sjedenje.

U daljem planu je planirano da se izbetonira površina za košarkaški teren i postavljanje klackalice i ljuljačke. Usljed loših vremenskih uslova radovi su stali, ali čim se steknu uslovi, vrijedni članovi i simpatizeri SDBiH idu u realizaciju obećanog. Svoj lični doprinos u ovom projektu su dali: Dragana Pantić, Faris Mehmedović Hasib Hirkić. Izudin Ferizović, Sulejman Okanović i Nejra Smajlović.

Pješački most u naselju Slavinovici koji služi građanima i djeci za prelazak do škole u jako je lošem stanju. Tokom razgovora sa građanima MZ Slavinovići, uvidjeli smo da je taj most prioritet da se adaptira i dovede u normalno fukcionalno stanje. izmijenjene su daske, postavljena zaštitna ograda, te je mostu vraćena žuta boja jer ga građani Slavinovića zovu “ŽUTI MOST”. Nakon tih radova, daske su prefarbane i zaštićene bojom od uticaja vlage i hladnoće. Doprinos ovom projektu su dali ličnim sredstvima Pantić Dragana, Izudin Ferizović, Nermina Muratović i tim podrške u radovima Nedžad Selimović, Mirza Halilović i Zehrina Belkić.