DŽEMAL BERBEROVIĆ: Sa svojim kolegama ću se boriti za savremeno Sarajevo

Na kandidatskoj listi za Općinsko vijeće Novo Sarajevo nalazi se i bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine i uspješni sportista, Džemal Berberović. Razgovarali smo sa Džemalom, te otkrili otkud Džemal u politici i zašto je baš pristupio Socijaldemokratama.

 

Iza Vas je profesionalna fudbalska karijera, bivši ste reprezentativac BiH. Kažu kako sport i politika kroz život kroče ‘ruku pod ruku’, nedavno ste pristupili Socijaldemokratama. Otkud Vi u politici i zašto baš SDBiH?

 

Da, iza mene je bogata sportska karijera i životno iskustvo. Mislim da svoje stečeno iskustvo mogu iskoristiti i kroz politiku, trudit ću se da poboljšam napredak sporta u Bosni i Hercegovini.

Stranku SDBIH sam prije svega izabrao jer je osnovana sa mladim ljudima koji su željni da donesu neke promjene na bolje u našoj državi, na čelu sa našim predsjednikom Igorom Kamočaijem, koji je prije svega dobar čovjek i uspješan u svemu što radi.

 

Poznato je da sport u BiH nema dovoljnu podršku vlasti, unatoč brojnim talentima koje imamo. Da li ćete se upravo Vi zalagati i pružiti podršku kada su sport i sportska dešavanja u pitanju?

 

Svi znamo da je u našoj državi sport na najnižem nivou što je jako tužno, kako za samu državu Bosnu i Hercegovinu, tako i za naše mlade naraštaje. Želim da se uključim i potrudim da donesem neke promjene kako bi naša djeca bila sklonjena sa ulice i kako ne bi mladi talenti propadali, jer smo mi zemlja koja je jedna od najtalentovanijih na Balkanu. Iskoristimo potencijal koji imamo na najbolji način.

 

SDBiH provodi akciju “Kakvo želiš Sarajevo”, kakvo Vi želite Novo Sarajevo?

 

Sarajevo je moj grad koji mi je u srcu, u kojem sam se rodio, započeo svoju uspješnu sportsku karijeru, i bez obzira koliko sam putovao, to je grad kojeg ništa ne može zamijeniti. Sarajevo zaslužuje da bude grad poput velikih svjetskih metropola. Grad u kojem će naša djeca biti sigurna, imati bolju budućnost u svakom smislu. Za takvo Sarajevo ću se boriti sa svojim kolegama iz stranke SDBIH.