Delegacija SDBiH odala počast i položila cvijeće povodom obilježavanja Dana armije RBiH

Delegacija Socijaldemokrata Bosne i Hercegovine (SDBiH) i Gradske organizacije SDBiH Tuzla, danas su  u povodu obilježavanja 15. aprila, 29. godišnjice od osnivanja Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine odale počast i položile cvijeće na Spomen obilježjima Slana Banja u Tuzli.

Delegaciju SDBiH su činili članovi Predsjedništva SDBiH Aziz Čačković i Amela Zaimović, te komandant 1.Tuzlanske brigade A RBiH Jusuf Šećerbegović. Delegaciju GO SDBiH činili su predsjednici mjesnih organizacija GO SDBiH Tuzla, predvođeni sekretarom GO Tuzla Kerimom Isovićem i vijećnicima SDBiH u Gradskom vijeću Tuzla Mirelom Miškovićem, Damirom Muratovićem i Hasibom Hirkićem.

Ovom prilikom čestitano je ukazano poštovanje i odata počast svima koji su dali doprinos u stasanju i jačanju Bosne i Hercegovine i njene Armije kao i zahvalnost svima onima koji na tom putu dadoše živote, dijelove svoga tijela za jedinu nam domovinu Bosnu i Hercegovinu, kazao je komandant 1. Tuzlanske brigade A RBiH.

Posebno poštovanje Socijaldemokrate Bosne i Hercegovine iskazuju porodicama poginulih sinova i kćeri ove zemlje, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim ratnim herojima, logorašima, nosiocima najviših ratnih priznanja i civilnih žrtava rata..

Prethodne generacije su nas zadužile da moralno i trajno brinemo o njihovim porodicama i državi Bosni i Hercegovini kako njihova borba ne bi ostala uzaludna.