Delegati Izborne konferencije GO SDBiH Srebrenik izabrali novo rukovodstvo

U skladu sa odlukama Prvog kongresa i Glavnog odbora SDBiH, Socijaldemokrate Srebrenika večeras su u Plavoj Sali BKC Srebrenik izabrali predsjednika, članove Gradskog i Nadzornog odbora.

Za predsjednika Gradske organizacije SDBiH Srebrenik izabran je Ziher Suljić. 33 izabranih članova činit će Gradski odbor, dok tri člana čini Nadzorni odbor.

Izbornoj konferenciji Gradske organizacije SDBiH Srebrenik prisustvovalo je Predsjedništvo SDBiH predvođeno predsjednikom Huseinom Tokić, generalnim sekretarom Azizom Čačkovićem, kao i rukovodstvo Glavnog odbora na čelu sa predsjednikom Glavnog odbora Edinom Delićem.

Predsjednik GO SDBiH i gradonačelnik Lukavca iskazao je zahvalnost svim članovima SDBiH na očuvanju identiteta socijaldemokratije, ukazao na važnost prepoznatljivosti i djelovanja u lokalnoj zajednici, što u konačnici daje rezultate kada je prepoznatljivost u pitanju.

Predsjednik SDBiH Husein Tokić čestitao je Ziheru Suljiću i izabranim članovima Gradskog i Nadzornog odbora, te ukazao na dosadašnje i buduće aktivnosti.

“Proveli smo statutarne obaveze i održali smo 1. Kongres SDBiH, Konstituirajuću sjednicu Glavnog odbora, Nadzornog odbora, izabrali novo Predsjedništvo SDBiH. Dalje idemo na održavanje gradskih/opštinskih izbornih Konferencija. Večeras smo u Srebreniku, a naredne konferencije su u Gradačcu, Banovićima, Kladnju i Tuzli.

Kao Socijaldemokrate BiH nastavljamo zastupati opšti interes građana, a ne interes pojedinaca. To podrazumijeva uspostavljanje ustavno-političkog sistema u kojem će zavladati istinska demokratija, u kojem će važiti princip jedan građanin jedan glas. U kojem će glas svakog građanina imati istu vrijednost bez obzira na kojem dijelu BiH živio ili kojem narodu pripadao. Za početak dovoljno bi bilo spriječiti krađu glasova i izborni inženjering u kojem će se spriječiti da birački odbori biraju umjesto građana. Zamislite samo da se izborni zakon promijeni u tom tehničkom dijelu da se zaštiti integritet izbornog procesa. Kako bi samo izgledalo Gradsko vijeće Srebrenik, kako bi izgledali parlamenti u BiH.” – izjavio je predsjednik SDBiH Husein Tokić.

Novoizabrani predsjednik Ziher Suljić zahvalio se delegatima na ukazanom povjerenju, naglasivši da će Socijaldemokrate Srebrenika i u narednom mandatu ostati isključivo na usluzi građanima Srebrenika.