SDBiH GRADAČAC: Delegati Izborne konferencije izabrali novo rukovodstvo

U skladu sa odlukama Prvog kongresa i Glavnog odbora SDBiH, Socijaldemokrate Gradačca večeras su u sportskoj dvorani Skenderija izabrali predsjednika, članove Gradskog i Nadzornog odbora.

Za predsjednika Gradske organizacije SDBiH Gradačac izabran je Nedžad Šećić. 50 izabranih članova činit će Gradski odbor, dok će tri člana činiti Nadzorni odbor.

Izbornoj konferenciji Gradske organizacije SDBiH Gradačac prisustvovalo je Predsjedništvo SDBiH predvođeno predsjednikom Huseinom Tokićem, kao i rukovodstvo Glavnog odbora na čelu sa predsjednikom Glavnog odbora i gradonačelnikom Lukavca Edinom Delićem.

Predsjednik SDBiH Husein Tokić čestitao je Nedžadu Šećiću i izabranim članovima Gradskog i Nadzornog odbora, te ukazao na dosadašnje i buduće aktivnosti.

“Proveli smo statutarne obaveze i održali smo 1. Kongres SDBiH, Konstituirajuću sjednicu Glavnog odbora, Nadzornog odbora, izabrali novo Predsjedništvo SDBiH. Dalje idemo na održavanje gradskih/opštinskih izbornih Konferencija. Večeras smo u Gradačcu, a naredne konferencije su u Banovićima, Kladnju, Kalesiji i Tuzli.

Kao Socijaldemokrate BiH nastavljamo zastupati opšti interes građana, a ne interes pojedinaca. To podrazumijeva uspostavljanje ustavno-političkog sistema u kojem će zavladati istinska demokratija, u kojem će važiti princip jedan građanin jedan glas. U kojem će glas svakog građanina imati istu vrijednost bez obzira na kojem dijelu BiH živio ili kojem narodu pripadao. Za početak dovoljno bi bilo spriječiti krađu glasova i izborni inženjering u kojem će se spriječiti da birački odbori biraju umjesto građana. Zamislite samo da se izborni zakon promijeni u tom tehničkom dijelu da se zaštiti integritet izbornog procesa. Kako bi samo izgledalo Gradsko vijeće Gradačca, kako bi izgledali parlamenti u BiH.” – izjavio je predsjednik SDBiH Husein Tokić

Novoizabrani predsjednik GO SDBiH Gradačac Nedžad Šećić zahvalio se delegatima konferencije na ukazanom povjerenju i poslao jasnu poruku da će Gradačački SDBiH i u narednom periodu ostati isključivo u savezu i koaliciji sa građankama i građanima Gradačca i na taj način pokazati kako se njeguje istinska socijaldemokratija.