ENVER BIJEDIĆ: Svim građanima upućujem srdačnu čestitku povodom Dana nezavisnosti BiH

Predsjednik Socijaldemokrata Bosne i Hercegovine Enver Bijedić povodom jednog od najznačajnijih datuma u našoj historiji – 1. marta, Dana nezavisnosti BiH, uputio je svim bh. građanima u Bosni i Hercegovini i svijetu čestitku.

1. mart je dan kada su se građani Bosne i Hercegovine svih nacionalnosti, na referendumu, odlučili za nezavisnu, samostalnu i cjelovitu BiH, državu ravnopravnih naroda i građana, nesumnjivo je jedan od najznačajnijih u historiji naše zemlje.

Prije 29 godina građani ove zemlje odlučno su stali na stranu svoje domovine, zbog toga ovaj datum obilježavamo kao praznik ponosa, solidarnosti i odlučnosti.

U želji da svakim danom u vašim srcima jača ljubav prema domovini, jer druge i nemamo, osjećam potrebu da kažem da je potrebno da svi zajedno i jedno tako možemo doprinijeti njenom razvoju i prosperitetu kako bismo došli do moderne, evropske BiH, po mjeri svih njenih građana.

Stoga, svim građanima BiH, posebno našim sugrađanima i sugrađankama, upućujem srdačnu čestitku povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine