FESTIVAL DEMOKRATIJE: Preko 220 delegata GO SDBiH Tuzla biralo predsjednika, Gradski i Nadzorni odbor

Socijaldemokrate Bosne i Hercegovine prerastaju u ozbiljan politički subjekt. Nakon Osnivačke skupštine i četiri mjeseca rada koja su iza nas, Socijaldemokratama BiH na prostoru BiH je pristupilo više od pet hiljada građana.

Večeras je u hotelu Mellain, preko 220 delegata iz 22 Mjesne organizacije SDBiH Tuzla biralo predsjednika, te Gradski i Nadzorni odbor, poštujući mišljenje svakog pojedinca. Na Izbornoj konferenciji, za predsjednika Gradske organizacije SDBiH Tuzla izabran je Žarko Vujović.

“Način na koji smo mi birali članove Gradskog odbora do sada nije zabilježen. Prije svega, došli su iz Mjesnih organizacija, jer mi težište prebacujemo upravo na Mjesnu organizaciju, na probleme mjesne zajednice koje su bile do sada zapuštene i smatram da ne može biti granica između mjesnih zajednica, gradskih i prigradskih. Sa druge strane, želimo da naša politika bude transparentna, jer mi na kraju krajeva trošimo javni novac, novac svih građana.” – istakao je novoizabrani predsjednik Gradske organizacije SDBiH Tuzla Žarko Vujović.

Da smo na pravom putu govori i podatak da je u Tuzli pristupilo oko 1700 osoba, što nam daje novi podstrek i vjetar u leđa kada je u pitanju borba za svakodnevno osiguranje boljeg života građana Tuzle, TK i BiH.

“Prije svega želim da čestitam novoizabranom rukovodstvu  Gradske organizacije SDBiH. Borimo se za državu BiH i sve njene građane. Smatramo da ulaskom u vlast treba da popravimo stanje u društvu i da svi osjete boljitak, a ne samo pojedinci koji su se smjestili u Parlamente. Kod nas se odluke donose demokratski, a ne po direktivi iz Sarajeva, Konjica ili Gruda.
Ne trebamo se više predstavljati, mi smo jedina socijaldemokratska stranka/partija, politička organizacije u Bosni i Hercegovini koja je registrovana u Tuzli, u srcu socijaldemokratije i smatramo da je to naš veliku plus. U BiH ne postoji mnogo lijevih političkih opcija, imate ih ukupno četiri. ” – rekao je Enver Bijedić, predsjednik SDBiH.

Nakon Brčkog i Zenice, te Banovića, Srebrenika i Kladnja u TK, Tuzla će biti četvrta organizacija koja će formirati svoju Gradsku organizaciju u Tuzlanskom kantonu.  Izborne konferencije u ostalim opštinama i gradovima TK održati će se do početka februara, od kojih možemo izdvojiti Živinice (22.01.2020.), Gradačac (26.01.2020.) i Lukavac (27.01.2020.).

Više fotografija sa Izborne konferencije pogledajte na OVOM LINKU.