FESTIVAL DEMOKRATIJE: U petak Izborna konferencija Gradske organizacije SDBiH Tuzla

Socijaldemokrate Bosne i Hercegovine prerastaju u ozbiljan politički subjekt. Nakon Osnivačke skupštine i četiri mjeseca rada koja su iza nas, Socijaldemokratama BiH na prostoru BiH je pristupilo više od pet hiljada građana.

U petak u hotelu Mellain, preko 230 delegata iz 22 Mjesne organizacije SDBiH Tuzla će birati rukovodstvo Gradske organizacije, poštujući mišljenje svakog pojedinca. Na Izbornoj konferenciji birati će se predsjednik, te Gradski i Nadzorni odbor.

Da smo na pravom putu govori i podatak da je u Tuzli pristupilo oko 1700 osoba, što nam daje novi podstrek i vjetar u leđa kada je u pitanju borba za svakodnevno osiguranje boljeg života građana Tuzle, TK i BiH.

Nakon Brčkog i Zenice, te Banovića, Srebrenika i Kladnja u TK, Tuzla će biti četvrta organizacija koja će formirati svoju Gradsku organizaciju u Tuzlanskom kantonu. Izborne konferencije u ostalim opštinama i gradovima TK održati će se do početka februara, od kojih možemo izdvojiti Živinice (22.01.2020.), Gradačac (26.01.2020.) i Lukavac (27.01.2020.).