MLADI IZ TUZLE PREPOZNALI IDEJU: Vođeni socijaldemokratijom želimo da učestvujemo u rastu i razvoju svojih lokalnih zajednica

Mladi iz Tuzle, Benina Purić, Amar Habibović, Aldin Selimović, Mirza Smajlović i Adis Memišević, kako su na samom početku istakli, ne žele više da budu posmatrači u političkim procesima u kojima se donose odluke vezane za njihovu budućnost. Tim povodom, svoje ideje odlučili su sprovoditi kroz Socijaldemokrate BiH, ali su otišli i korak dalje. Pored svojih pristupnica, kako bi ukazali na ozbiljnost njihovih namjera sa sobom su donijeli i 150 pristupnica.

“Nastojimo da motivišemo naše sugrađane, prvenstveno mlade da vođeni idejom socijaldemokratije učestvuju u rastu i razvoju svoje lokalne zajednice.” – poručili su nakon uručivanja.

Ovo je još jedan od dokaza da je SDBiH kao novoosnovana, jedna od četiri stranke lijeve orjentacije u BiH prepoznata kao ozbiljan politički subjekt.

“Izuzetno mi je drago i ponosan sam što su ovako mladi i obrazovani ljudi, doktori, pravnici i advokati, postali članovima SDBiH. Ovo je dokaz da su mladi nezadovoljni stanjem u Tuzli, TK i čitavoj državi. Oni smatraju, u čemu sam i ja u potpunosti saglasan, da će SDBiH biti taj odlučujući faktor u rješavanju političke krize u čitavoj zemlji i to na način da se prije svega posvetimo budućnosti mladih ljudi i njihovom zapošljavanju.” – istakao je Enver Bijedić, predsjednik SDBiH.