Naša stranka sa “crnolistašem” američke administracije protiv korupcije?

“Crnolistaška” koalicija konačno je podnijela ostavku i otišla na smetljište istorije kao jedan od najsnažnijih primjera posrtanja i nemorala onih koji se najviše u te vrijednosti zaklinju, SDP-ovih Jasmina Imamovića i Dževada Hadžića, kao i kvazi-boraca protiv korupcije iz Naše stranke na čijem čelu kroče Zvjezdan Karadžin i Selim Bešlagić.

Vidno pogođeni gubitkom vlasti pripadnici stranaka iz “Sarajevske trojke” neartikulisano reaguju ili u tišini tuguju, ali svakako najzanimljivija je reakcija Naše stranke i sada već bivše ministrice Une Harčin.
Iz ovog političkog galimatijasa koji se godinama bori samo i jedino za Sarajevo i milijardu budžeta Kantona Sarajevo ističu da je vlast oborena zbog navodnog straha od njihove borbe protiv korupcije.

Prvo podsjećamo da su vlast oborili i neki koji su skupa sa njima obnašali vlast, pa se pitamo da li ste to i vi baštinili korupciju? Ne moramo se pitati – odlično znamo, i mi i građani. Bili ste u vlasti sa POKRETOM DEMOKRATSKE AKCIJE, strankom koja je pojam i mjerna jedinica za korupciju, stranačko zapošljavanje i političko mešetarenje. Ušli ste u vlast sa strankom koju je vodilo lice koje je presuđeno i odležalo zatvorsku kaznu za privredni kriminal i odležalo priličan broj mjeseci. Ušli ste u vlast sa strankom čije je isto navedeno lice gospodin Mirsad Kukić stavljen na crnu listu SAD zbog korupcije, a koju danas vodi Elzina Pirić, osoba koja je za nekoliko mjeseci vaše borbe protiv korupcije zaposlila na UKC Tuzla rođene brata i sestru,.koja trenutno čeka presudu za jednu takvu radnju. Kako se takve radnje nazivaju u vašoj aktikorupcijskoj praksi?

Ušli ste i obnašali vlast sa dvojcem Jasmin Imamović – Mirsad Kukuć, iako ste znali da su zaposjeli i politizirali policiju i Tužilaštvo TK i da provode politički progon protiv neistomišljenika. Selim Bešlagić je zbog vlasti pogazio ono u šta se decenijama zaklinjao: da nikada neće u vlast sa Jasminom Imamovićem.

Ali došao je kraj i tom igrokazu.