Naši članovi Indira Čačković i Kadrija Mešić uspješno završili „Trening za trenere“ Nacionalnog demokratskog instituta

Nacionalni demokratski institut u suradnji s USAID-om organizovao je „Trening za trenere“ na kojem su sudjelovali predstavnici političkih stranaka iz cijele Bosne i Hercegovine. Složen trening kroz tri modula održan je u izazovno vrijeme s obzirom na situaciju vezanu za korona virus. Prvi modul obuke održan je prije izbijanja pandemije, drugi modul održan je  online putem u jeku pandemije, a završni modul treninga održan je u Neumu, 26. i 27. juna 2020. uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Učesnici treninga su imali priliku kroz rad s vrhunskim trenerima proći kroz teoretska i praktična iskustva iz političkih kampanja. Samo učesnici koji su uspješno svladali sva tri modula dobili su certifikat Nacionalnog demokratskog instituta o uspješno završenoj obuci, te će imati priliku stečena znanja prenijeti kolegama u svojim političkim strankama.

Budući su treneri time stekli znanje o provođenju istraživanja, vremenskom planiranju kampanje, ciljanju birača, kreiranju promotivnih materijala, pripremi javnih nastupa i drugim korisnim detaljima nužnim za vođenje uspješne političke kampanje.

Trening su uspješno završili Čačković Indira i Mešić Kadrija, koji će stečena znanja prenijeti našim kandidatima i voditeljima kampanje za predstojeće lokalne izbore.Osim za učenje, trening je iskorišten za upoznavanje predstavnika raznih političkih stranaka i razmjenjivanje iskustava u političkom životu.