Obilježen Dan formiranja 2. Korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine

U povodu obilježavanja 29. septembra – Dana formiranja Drugog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, delegacija SDBiH predvođena generalnim sekretarom SDBiH Huseinom Tokićem, potpredsjednikom SDBiH Žarkom Vujovićem i Jusufom Šećerbegovićem, komandantom Prve tuzlanske motorizovane slavne brigade, položili su cvijeće i odali počast šehidima i poginulim borcima odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995.

“Svim pripadnicima II korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, upućujem čestitke povodom godišnjice formiranja II korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, korpusa koji je dao nemjerljiv doprinos odbrani države Bosne i Hercegovine. ” –  izjavio je Jusuf Šećerbegović.

Husein Tokić, generalni sekretar SDBiH i zastupnik u Skupštini TK, poručio je da Socijaldemokrate BiH ostaju opredijeljene u borbi za cjelovitu Bosnu i Hercegovinu, a da je ovaj samo jedan u nizu koji nas podsjeća na sve borce, koji su svojim nesebičnim učešćem našu domovinu odbranili od agresije, a našem narodu donijeli mir i slobodu.