FOŽ ŽIVINICE

Održana Osnivačko-izborna konferencija Foruma žena SDBiH Živinice

Članice GO SDBiH Živinice danas su u Velikoj sali Gradskog vijeća održale Osnivačko – izbornu konferenciju FOŽ GO Živinice. U radu konferencije učestvovalo je pedeset delegatkinja koje su izabrale prvo rukovodstvo FOŽ GO SDBiH Živinice.

Inicijativni odbor za formiranje Foruma žena imao je pune ruke posla prošlih mjeseci, i suočavao se sa problemom pogoršane epidemiološke situacije pa je konvencija nekoliko puta odgađana. Delegatkinje su izabrale predsjedništvo Foruma žena GO SDBIH Živinice u sastavu: Enida Trumić, Lidija Đaković, Erna Brčaninović, Hasija Zukić, Emina Butković, Senida Bulić i Adela Avdihodžić. Rukovodstvo će vremenom biti prošireno u skladu sa formiranjem mjesnih odbora iz kojih će se priključiti nove članice.

Pored delegatkinja konferenciji su prisustvovale i dale podršku radu živiničkog foruma i predstavnice Inicijativnog odbora GO FOŽ iz Tuzle, kao i članica predsjedništva SDBiH Amela Zaimović.
Kako je kazala Zaimović žene su nezaobilazni faktor u provedbi prava koja su zagarantovana prije svega rodnim, a potom i svim ostalim pravima.

 

Za potpredsjednicu FOŽ SDBiH Živinice izabrana je Marica Jurić, a za prvu predsjednicu Foruma žena izabrana je Selma Beširović.

U svom obraćanju predsjednica Beširović zahvalila se na ukazanom povjerenju te navela da će kao prvoizabrana predsjednica ovog foruma činiti sve kako bi proširila mrežu foruma kroz afirmaciju žena u svim sferama društva u gradu Živinice.

Čestitamo izabranim članicama pred kojima predstoji mnogo posla i aktivnosti, a ujedno vjerujemo da će ove vrijedne članice uspješno rješavati sve zadatke.