SDBiH i DF na izbore idu sa zajedničkim kandidatom za gradonačelnika Tuzle

Socijaldemokrate BiH i Demokratska fronta na Lokalne izbore 2020. godine ići će sa zajedničkim kandidatom za gradonačelnika Tuzle. To su na današnjoj press konferenciji najavili Žarko Vujović iz Socijaldemokrata BiH i Mahir Mešalić iz Demokratske fronte.

Želim da vam kažem da smo imali zajednički sastanak u vezi sa prijedlogom za zajedničkog kandidata za gradonačelnika Tuzle. Izaći ćemo s odvojenim listama, ali s jednim zajedničkim kandidatom za gradonačelnika Tuzle.” – najavio je Mešalić.

Predsjednik Gradske organizacije SDBiH Tuzla Žarko Vujović smatra da Tuzla zaslužuje novo ime na čelu Tuzle. Kako je izjavio, više od pola građana Tuzle ne izlazi na lokalne izbore.

Mi želimo da u budućnosti, za gradonačelnika Tuzle glasa makar 70 posto građana Tuzle. To je naš cilj i naš program. To ćemo postići, zato što će naš budući zajednički kandidat imati jednak odnos prema svim mjesnim zajednicama u Tuzli. Budući gradonačelnik neće biti kradljivac tuđih ideja, nego će biti inspirator da te ideje dođu u stvarnost.” – izjavio je Vujović.

O imenu zajedničkog kandidata za gradonačelnika Tuzle u naredmih nekoliko dana odlučiti će organi ove dvije političke stranke.

Sa današnje press konferencije poslat je i poziv svim drugim političkim subjektima, nevladinim organizacijama, te građanima Tuzle da se pridruže ovom projektu i zajedničkim snagama da donesemo promjene koje su prijeko potrebne građanima Tuzle.