PADAJU MASKE: SDP-PDA-TA potvrdili harač za građane Tuzle

Na četrdesetoj redovnoj sjednici Gradskog vijeća Grada Tuzle na predloženu tačku Dnevnog reda za potpuno ukidanje komunalne naknade, ista nije dobila potrebnu večinu, jer su vijećnici SDP-a, PDA i Tuzlanske alternative glasali protiv.

Za ukidanje komunalne naknade glasali su SBB, SDA, HDZ, Mirel Mišković, Aleksandar Vujadinović, Edim Kadić i Mirnes Ajanović.

Ovo je još jedan u nizu dokaza o saradnji Jasmina Imamovića i Mirsada Kukića na narednim izborima. To potvrđuje i činjenica da je tuzlanski SDP iako relativni pobjednik na Opštim izborima u TK indirektno držao i sačuvao privatnu Vladu Kukićeve PDA.

Kukić je kroz izbor delegata za Dom naroda Parlamenta FBiH podržavao delegate iz reda Bošnjačkog naroda i na indirektan način omogućio prolazak Denisa Bećirovića u Dom naroda parlamentarne skupštine BiH.

Za spas svoje PDA obećao je podršku Jasminu Imamoviću u kandidaturi za njegov peti mandat što je vidljivo i kroz podršku PDA-ove vlade iz budžeta TK prema Gradu Tuzli (vodne naknade, nekoliko miliona KM). Na ovaj način nekoliko pojedinaca iz rukovodstva SDP-a radi ličnih interesa izdalo je povjerenje građana TK i svojih aktivista koji su sve učinili da SDP bude pobjednička partija na TK.