SDBiH je politički projekat koji ima budućnost

Socijaldemokrate Bosne i Hercegovine (SDBiH) održali su u Tuzli proširenu sjednicu Predsjedništva SDBiH.

Sjednici su pored članova Predsjedništva prisustvovali i potpredsjednica GO SDBiH, kao i predsjednici gradskih i općinskih organizacija SDBiH.

Na  proširenoj sjednici Predsjedništva razgovarano je o trenutnoj političkoj situaciji u našoj zemlji i tim povodom donijet je niz zaključaka na osnovu kojih će djelovati zastupnici SDBiH na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini.

Pored aktuelne političke situacije na sjednici je razmatran i prijedlog predsjednika SDBiH Envera Bijedića, a koji se odnosio na izjašnjenje o ponuđenoj ostavci na poziciju predsjednika SDBiH, u kojoj je obrazložio razloge i upoznao prošireno Predsjedništvo o politički montiranom procesu, koje je Tužilaštvo TK pokrenulo protiv njega i drugih članova Predsjedništva SDBiH.

Nakon izjašnjavanja o prijedlogu, prošireno Predsjedništvo SDBiH jednoglasno je odbacilo isti i pružilo punu podršku i povjerenje predsjedniku Enveru Bijediću i drugim članovima Predsjedništva SDBiH.

Socijaldemokrate Bosne i Hercegovine (SDBiH) je politički projekat koji ima budućnost i kao takav nastavlja kontinuirano raditi na svom organizacionom jačanju i jakom političkom djelovanju kroz sve nivoe vlasti u BiH, a što je jedan od zaključaka sa sjednice.