SDBiH Lukavac: Delegati Izborne konferencije izabrali novo rukovodstvo

U skladu sa odlukama Prvog kongresa i Glavnog odbora SDBiH, Socijaldemokrate Lukavca večeras su u Centru za kulturu Lukavac izabrali predsjednika, članove Gradskog i Nadzornog odbora.
Za predsjednika Gradske organizacije SDBiH Lukavac izabran je Emir Begić. 48 izabranih članova činit će Gradski odbor, dok pet članova čini Nadzorni odbor.
Izbornoj konferenciji Gradske organizacije SDBiH Lukavac prisustvovalo je Predsjedništvo SDBiH predvođeno predsjednikom Huseinom Tokić, generalnim sekretarom Azizom Čačkovićem, potpredsjednikom Zlatkom Ercegovićem, kao i rukovodstvo Glavnog odbora na čelu sa predsjednikom Glavnog odbora i gradonačelnikom Lukavca Edinom Delićem.
Edin Delić, predsjednik GO SDBiH i gradonačelnik Lukavca prezentirao je dosadašnje rezultate rada SDBiH u Lukavcu i iskazao zahvalnost svim članovima SDBiH na očuvanju identiteta socijaldemokratije.
Aziz Čačković, generalni sekretar SDBiH podsjetio je na važnost organizacionog jačanja unutar same stranke, što lukavačka organizacija upravo jeste. Gradska organizacija SDBiH Lukavac može poslužiti kao primjer kako se razvija, dobro organizuje i provodi vizija SDBiH.
Bez istinske socijaldemokratije nema ni istinskog uređenja sistema koji je neophodan za funkcioniranje države – istakao je potpredsjednik SDBiH Zlatko Ercegović.
Predsjednik SDBiH Husein Tokić čestitao je Emiru Begiću i izabranim članovima Gradskog i Nadzornog odbora, te ukazao na dosadašnje i buduće aktivnosti.

“Proveli smo statutarne obaveze i održali smo 1. Kongres SDBiH, Konstituirajuću sjednicu Glavnog odbora, Nadzornog odbora, izabrali novo Predsjedništvo SDBiH. Dalje idemo na održavanje gradskih/opštinskih izbornih Konferencija. Večeras smo u Lukavcu, a naredna konferencija je u Srebreniku.
Kao Socijaldemokrate BiH nastavljamo zastupati opšti interes građana, a ne interes pojedinaca. To podrazumijeva uspostavljanje ustavno-političkog sistema u kojem će zavladati istinska demokratija, u kojem će važiti princip jedan građanin jedan glas. U kojem će glas svakog građanina imati istu vrijednost bez obzira na kojem dijelu BiH živio ili kojem narodu pripadao. Za početak dovoljno bi bilo spriječiti krađu glasova i izborni inženjering u kojem će se spriječiti da birački odbori biraju umjesto građana. Zamislite samo da se izborni zakon promijeni u tom tehničkom dijelu da se zaštiti integritet izbornog procesa. Kako bi samo izgledalo Gradsko vijeće Lukavac, kako bi izgledali parlamenti u BiH.” – izjavio je predsjednik SDBiH Husein Tokić
Novoizabrani predsjednik GO SDBiH Lukavac Emir Begić zahvalio se delegatima konferencije na ukazanom povjerenju i poslao jasnu poruku da će Lukavačko rukovodstvo SDBiH i u narednom mandatu ostati isključivo u savezu i koaliciji sa građankama i građanima Lukavca