SDBiH TUZLA: SDP i PDA protiv ukidanja komunalne naknade

Inicijativa o ukidanju komunalne naknade u Tuzli ponovo je oborena. Protiv ukidanja naknade bili su vijećnici SDP-a, Tuzlanske alternative, Hidajeta Jarčević (PDA), bivši šef SDA i nesuđeni PDA-ovac Sabahudin Imamović, samostalni vijećnik Edim Kadić i vijećnik iz reda nacionalnih manjina Nedžad Jusić.

Gradska organizacija SDBiH Tuzla najoštrije osuđuje nezakonit harač građana Tuzle, te se obvezujemo da će i na budućim sjednicama GV ovo pitanje stavljati na dnevni red i svojim radom se boriti za građane, od kojih su se “drugovi” očigledno otuđili.

Iz današnjeg zajedničkog glasanja, još jednom svjedočimo koaliciji SDP-PDA koja je promjenom Poslovnika u posljednji čas sve poluge odlučivanja vratila Jasminu Imamoviću.

Takvim stanjem, diktatura gradonačenika Imamovića se ponovo nastavlja. Kao što je bilo i za vrijeme prirodne nesreće vanredne sjednice mogu biti zakazane samo na prijedlog Gradskog štaba civilne zaštite, čiji je komandant Jasmin Imamović i na prijedlog gradonačelnika Jasmina Imamovića. Ovim činom, GV je ponovo raspušteno, a rad je određen na način da vijećnici emailom dobijaju materijal i da se emailom izjašnjavaju i glasaju, te kroz ovaj format ukinute rasprave.