GO SDBiH TUZLA: Još jedno predizborno obećanje gradonačelnika Imamovića ispala prevara birača

Gradnja istočne tribine stadiona Tušanj u Tuzli je pompezno najavljena prije dva mandata gradonačelnika Imamovića. Od tada do danas gotovo da ništa nije urađeno.

U jeku građevinske sezone na gradilištu, prije, a pogotovo za vrijeme kampanje za protekle lokalne izbore odavno nema nikog. Korov je prekrio i ono malo urađenog prije par godina. Na Kolegiju gradonačelnika 19.08.2019.godine najavljeno je raspisivanje tendera za gradnju tribine koja je počela da se gradi u decembru 2015. godine.

Ispod tribine trebale su se graditi svlačionice po UEFA standardima, VIP i press lože, kao i prostorije za antidoping-kontrolu. Predviđeno je i da s novom tribinom stadion Tušanj dobije dodatnih oko 7.000 sjedećih i natkrivenih mjesta, te da se ispod tribina gradi tržni centar.

“Odustali smo i na vrijeme smo rekli da odustajemo. Ne isplati nam se praviti tribinu od 12 miliona maraka. Previše je para 12 miliona maraka, a nije puna ni postojeća zapadna ni sjeverna. Dakle, kada fudbalski klub Sloboda počne puniti stadion, onda ćemo završiti i taj posao. Ekonomski bi to bilo neisplativo. Građanima smo to objasnili i navijači su se s nama složili. Kada budu pune sjeverna postojeća i zapadna i kada Sloboda bude konkurisala da bude prvak BiH i ojača taj klub onda će se steći uslovi.” – izjavio je gradonačelnik u intervjuu za tuzlanski.ba.

Trebamo li napomenuti gradonačelnika da sjeverna tribina nema upotrebnu dozvolu, da od izvođača radova nikad nije predana JU “Gradski stadion Tušanj”? Trebamo li napomenuti gradonačelnika da FK “Sloboda” nije jedini korisnik GRADSKOG stadiona? Trebamo li napomenuti gradonačelnika da su čelnici Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH bili spremni da Tušanj postane dom “mladih Zmajeva”?

Kada je kandidat za gradonačelnik prof.dr. Vahid Jusufović u kampanji za Lokalne izbore 2020. godine ukazivao na probleme sa kojim su se susreli sportski centri Tušanj i Mejdan, ekspresno je stigao odgovor direktora Šećerbegovića i Elezovića. Pored ukazivanja na problem, prof.dr. Vahid Jusufović je nudio i rješenja problema. Danas ne vidimo saopštenje direktora Šećerbegovića da brani JU “Gradski stadion Tušanj” kojim zagovara da se stadion na kojem je ušao u legendu mora dovesti u stanje da bismo ga mogli nazvati hramom sporta.

Tuzla kao administrativni centar najmnogoljudnijeg kantona u državi mora imati savremen sportski centar na kojem će svoje prve profesionalne korake praviti djeca iz našeg grada, ali i kantona.